Aarhus Universitetsforlag
Cover

Dansk neutralitets- og forfatningspolitik under Krimkrigen 1853-1856

En privat-konfidentiel korrespondance mellem lord Clarendon og Andrew Buchanan

En del af fagområderne , og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

272 sider
Paperback
ISBN 87 7701 967 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den engelske udenrigsminister George William Villiers, 4. jarl af Clarendon, har i de såkaldte "Clarendon deposits" i Bodleian Library, Oxford efterladt sig en af de vigtigste kildesamlinger til Krimkrigens historie. I engelsk forskning danner den engelske historiker G.B. Hendersons udnyttelse af dette arkiv skel mellem ældre og moderne forskning.

Mens Lord Clarendons korrespondance med den engelske gesandt i Stockholm, W.G. Grey, i et vist omfang er blevet inddraget i svensk historisk forskning af Krimkrigens historie, er Lord Clarendons paralleltløbende brevveksling med Andrew Buchanan, den engelske gesandt i København, kun direkte blevet benyttet af mig i en mindre artikel i Festskrift til Povl Bagge fra 1972. End ikke den polske historiker Emanuel Halics har direkte benyttet Clarendonarkivet i sin undersøgelse af Danish Neutrality during the Chrimean War (1853-1856) fra 1977.

Lord Clarendons korrespondance med Andrew Buchanan kaster nyt lys over den pression, der uofficielt fra engelsk side blev lagt på de danske regeringer Ørsted-Bluhme og Bang-Scheeles i denne periode. Samtidig kaster den værdifulde strejfglimt over den engelske vurdering af danske samfundsforhold.

Jørgen Schoubye

Tilføjet til kurven

Gå til kassen