
Dansk demokrati i perspektiv
Magtudredningen 2.0
En del af serien Magtudredningen 2.0 , og fagområderne Samfundsvidenskab, Politik og Debat
Mere om bogen
Om bogen
Hvordan står det til med det danske demokrati? Er det i krise, eller er det et af verdens bedste? Vi taler tit om demokratiets udfordringer, men kvaliteten af vores demokrati er høj, når vi sammenligner os med andre lande. Vi har frie, fair og inklusive valg, ytrings-, organisations- og forsamlingsfrihed, og der er kontrol med regeringsmagten. Der er dog også plads til forbedringer. Vi kan ønske os mere åbenhed i de politiske beslutningsprocesser, og ytringsfriheden bør sikres bedre, hvis folkestyret fortsat skal stå stærkt.
Dansk demokrati i perspektiv belyser, hvordan det danske demokrati fra midten af 1800-tallet har været præget af fredelig udvikling og stærke institutioner, og bogen giver et historisk og internationalt grundlag for at forstå, hvor folkestyret står i dag, og hvordan det kan gøres endnu mere robust.
Karina Bell Ottosen

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for det samfundsvidenskabelige område og særligt udvikling af serierne The Nordic World og Magtudredningen 2.0. Hun er forlagets rettighedsansvarlige og har stået i spidsen for at udvikle forlagets internationale profil, herunder co-publicering med amerikanske og engelske universitetsforlag. Karina har en fortid som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour.
Netop udkommet
Forlaget skriver:
24 april 2025
Bogtorsdag 8. maj 2025
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
3 april 2025
Bogtorsdag den 10. april
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til årets…
24 februar 2025
Årets første Bogtorsdag
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til årets…