Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks byer fra renæssance til enevælde

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

568 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 021 1

Af
, og

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Danmarks byer spillede en nøglerolle i forandringerne af det danske samfund fra 1550 til 1850, det vil sige fra omkring Reformationen frem til industrialiseringen. Nye, protestantiske institutioner voksede frem sammen med en styrket og snart enevældig kongemagt. Krige og kriser bremsede købstædernes vækst, mens København voksede som hovedstad for den samlede helstat. Da den krakelerede med Napoleonskrigene, ramte en afmatning København, mens provinsbyerne oplevede en opblomstring, der formede grundstammen i det system af byer, vi kender i dag.

Byerne formidlede nye impulser udefra, og uddannelsessteder og bogtrykkerier gjorde dem til omdrejningspunkter for tidens videnskabelige, kulturelle og kunstneriske udvikling. Centralt i det hele stod de mennesker, der levede i byerne. Så forskellige de var fra læredreng til borgerfrue, fra indfødt tjenestepige til schweizisk konditor, fra stolt håndværksmester til arbejdsom spindekone. Tilsammen gav de byerne karakter og et pulserende dagligliv.

Hør Jakob Ørnbjerg fortælle om Danmarks byer fra renæssance til enevælde i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

 

Pressen skrev

Claus Møller Jørgensen, Historie-online
"(...) bogen som helhed er en bundsolid oversigtsfremstilling baseret på den bestående forskning, og at der er meget viden at hente.
(...) en læseværdig fremstilling, som er fyldt med gode illustrationer og kort, som spiller fint sammen med brødteksten. Bogen indledes med en kort indledning af redaktørerne, som klargør, hvad der menes med en by og introducerer centrale byhistoriske begreber, som bruges i den efterfølgende fremstilling. Det hænger fint sammen i en fremstilling, der i det hele taget ikke betjener sig af unødvendig fagjargon og er værd at læse."

Lektørudtalelse, DBC
"Omfattende værk, der i vekselvirkning mellem historie, antropologi og samfundsgeografi, tegner billedet af byernes udvikling i samfundet og vice versa. Detaljegraden er høj, men sproget er holdt tilgængeligt."

Kristeligt Dagblad

Interview: "Da byerne fik vokseværk"
08.07.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen