Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks byer fra renæssance til enevælde

En del af fagområdet


Forudbestil : 499,95 kr.

Tak for din interesse i Danmarks byer fra renæssance til enevælde: . Bogen udkommer 22. juni 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Danmarks byer fra renæssance til enevælde: er klar til bestilling 22. juni 2023.


568 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 021 1

Af
, og

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Danmarks byer spillede en nøglerolle i forandringerne af det danske samfund fra 1550 til 1850, det vil sige fra omkring Reformationen frem til industrialiseringen. Nye, protestantiske institutioner voksede frem sammen med en styrket og snart enevældig kongemagt. Krige og kriser bremsede købstædernes vækst, mens København voksede som hovedstad for den samlede helstat. Da den krakelerede med Napoleonskrigene, ramte en afmatning København, mens provinsbyerne oplevede en opblomstring, der formede grundstammen i det system af byer, vi kender i dag.

Byerne formidlede nye impulser udefra, og uddannelsessteder og bogtrykkerier gjorde dem til omdrejningspunkter for tidens videnskabelige, kulturelle og kunstneriske udvikling. Centralt i det hele stod de mennesker, der levede i byerne. Så forskellige de var fra læredreng til borgerfrue, fra indfødt tjenestepige til schweizisk konditor, fra stolt håndværksmester til arbejdsom spindekone. Tilsammen gav de byerne karakter og et pulserende dagligliv.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen