Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmark i FN

1945

En del af serien 100 danmarkshistorier (11) og fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 430 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Aldrig igen! I ruinerne af Anden Verdenskrig og på skuldrene af Folkeforbundet opstod FN i 1945. Fred og forhandlinger skulle afløse krige og konflikter, og Danmark meldte sig parat til at arbejde for en fredelig, stabil og retfærdig verden. Under Den Kolde Krig gik landet balancegang mellem stormagterne, men snart meldte Danmark selvstændigt ud og kæmpede for at få sine mærkesager igennem. Selv om den danske regering i 1995 valgte at prioritere aktiv militærpolitik i NATO endnu mere, er Danmark også i dag med til at sikre fred og sikkerhed i verdens brændpunkter. Følg med Kristine Kjærsgaard, lektor i historie ved Syddansk Universitet, når hun fortæller, hvordan FN er stedet, hvor Danmark møder verden, og verden møder Danmark.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Lester, bogblogger.dk

“Det har været noget af en balance, og den tager Kristine Kjærsgaard os ganske fint igennem. Som NATO-land fra 1948 og senere EF/EU-land har vi haft et behov for at placere os rigtigt i de mange internationale diskussioner, vi som FN-medlem pludselig skulle forholde os til. Det har ikke været dansk tradition at have en mening om krige og konflikter langt fra vores breddegrader, men pludselig havde også vores stemme vægt – nogen gange mere betydningsfuldt end andre. (...)

Danmark i FN er i lighed med de øvrige bind i Aarhus Universitetsforlags serie om 100 danmarkshistorier en kort gennemgang af emnet på 100 sider. Det er et godt format, og skal man have et hurtigt overblik er Danmark i FN et godt sted at starte.”

Thomas Ry Andersen, lektørudtalelse

"Informativ bog om et vigtigt emne i Danmarks historie. Bogen giver et fint overblik over Danmarks politik i FN, og man får et godt indtryk af, hvordan medlemskabet på afgørende vis har formet og udviklet dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik. […] Anbefales.

For historisk interesserede læsere med særlig interesse for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik og velegnet til skoleopgaver."

Preben Etwil, historie-online.dk

"Derfor er det befriende at læse en lille bog om FN, skrevet af lektor Kristine Kjærsgaard, der i sikker fortællerstil, og på en let og forståelig måde udreder FN’s formål og historie – i et dansk perspektiv. De lidt mere nørdede historieinteresserede kan finde både noter og kildehenvisninger i en medfølgende pdf-fil, der kan downloades fra det fremragende historie-site: https://unipress.dk/bogserier/100-danmarkshistorier/   

[…]

Det er vurderingen, at bogen må kunne finde god anvendelse i undervisning på gymnasialt niveau på mange uddannelsesretninger, hvor samfundsforhold indgår i undervisningen. Men bogen kan i høj grad også læses af den almindelige borger, der vil se lidt nærmere på FN-konstruktionen og dens implikationer.

Med disse ord kan bogen i høj grad anbefales."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen