Aarhus Universitetsforlag
Cover

Edmund Burke

Konservatismens profet

En del af fagområderne og


Forudbestil

Tak for din interesse i Edmund Burke: Konservatismens profet. Bogen udkommer 27. september 2018. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Edmund Burke: Konservatismens profet er klar til bestilling 27. september 2018.


276 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 532 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Mere kongetro end kongen. Mere konservativ end de konservative. Den irsk-engelske politiker Edmund Burke har i mange år spøgt i den danske politiske og kulturelle debat. Det var ham, der ville “forandre for at bevare”, og ham, der mente, at samfundet er “et fællesskab ikke kun af dem, der lever, men af dem, der lever, dem der er døde og dem, der vil blive født”.

Burke citeres ofte sådan i debatten, men ellers er han ukendt i den danske offentlighed. Det råder denne biografi bod på. Den skildrer Burkes liv og værk i konteksten af det engelske samfund 1730-1797 – Burkes føde- og dødsår. For Burke byggede politik ikke på friheds- eller menneskerettigheder, men på den overleverede moral, som igen var religiøst begrundet. Samfundets fundament var religionen og ejendomsretten, og da disse blev udfordret under den franske revolution i 1789, hudflettede han revolutionen. Den debat, han efterfølgende havde med Thomas Paine, er en af verdenshistoriens vigtigste ideologiske debatter overhovedet. Og det er verdenshistoriens første store debat om menneskerettigheder, med Burke som modstander og Paine som tilhænger.

Edmund Burke. Konservatismens profet ruller et bredt billede ud af det engelske samfund og engelsk politik i en højdramatisk periode, hvor oplysningen mødtes af modoplysning. Og hvor kravet om demokrati blev mødt af ønsket om at beholde den traditionelle forfatning, der sikrede elitens fortsatte greb om magten.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen