Aarhus Universitetsforlag
Cover

Edmund Burke

Konservatismens profet

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

276 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 532 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hysteriker med forfølgelsesvanvid, reaktionær parlamentariker eller profetisk intellektuel? Edmund Burke var en ledende politisk tænker i 1700-tallet og regnes for konservatismens fader. Men Burkes værk er modsætningsfyldt og svært at forstå – og han bruges og citeres ofte upræcist.

I Edmund Burke. Konservatismens profet tager professor Claus Bryld livtag med Burkes komplekse forfatterskab for at forstå, hvordan Burke kunne tordne imod demokrati og rationalisme, men samtidig tale for religiøs tolerance og bekymre sig for minoriteter. Burke præsenteres i lyset af sin egen brydningsfulde samtid, og centralt i bogen står hans voldsomme opgør med den franske revolution og den efterfølgende epokegørende debat om menneskerettighederne, som han førte med Thomas Paine.

Siden 1950’erne har Burke oplevet en renæssance, og analysen trækkes derfor op til i dag, hvor Burkes filosofi er blevet brugt til at legitimere vidt forskellige politiske holdninger, fra Margaret Thatcher til Tony Blair. Edmund Burke er den første biografi på dansk om konservatismens profet.

Pressen skrev

Peter Wivel, Politiken

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  "Denne biografi om Edmund Burke er et dansk hovedværk. Fremragende portræt af den engelske politiker og moralist, Edmund Burke, konservatismens bestandige alibi.”

Jan Maintz, Information

”Bryld har været optaget af Burke og Paine i en menneskealder, og hans bog er forrygende, særdeles velskrevet og også flot illustreret. Brylds overblik, viden og engagement i stoffet er medrivende.”

Mikkel Thorup, 1700-tal, Nordic Journal for Eighteenth Century Studies

”Burke gav sprog til dem, der følte det moderne samfunds gennembrud som et tab, og der er stadig dem, der finder brugbare menings- og argumentationsformer i hans tekster mere end 200 år efter hans død i 1797. Derfor er det meget velkomment, at der nu endelig er kommet en ordentlig, grundig og afbalanceret intellektuel biografi om Edmund Burke på dansk.”

Søren Lindgreen Lektionen.dk

”Professor Claus Bryld har skrevet en glimrende bog, der gør os klogere på hovedpersonerne i the great debate. (…) Fantastiske Aarhus Universitetsforlag er et overflødighedshorn af viden, og det er naturligvis også her, at den første egentlige Burke-biografi er udgivet.”

Palle Svensson, Politica

"Den er en fornøjelse at læse, og den gør læseren klogere ikke blot på Burke og konservatisme som politisk ideologi, men også på hvordan disse emner er blevet behandlet i den videnskabelige litteratur"

Peter Kurrild Klitgaard, Libertas

”Der er fra først til sidst tale om en meget velskrevet bog, der tillige alene på billedsiden udmærker sig: Idéhistoriske værker er ofte på­faldende tør tekst, men her er en overflod af interessante, levendegørende illustrationer. Burkes liv og tanker sættes fornemt ind i deres historiske kontekster på en forbilledlig måde, som alle kan lære noget (nyt) af.”

 

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen