Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den bevægede Jord

En film af Lars Becker-Larsen

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

0 sider
Movie
ISBN 978 87 7934 487 7


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I 1543 udfordrede astronomen Nikolaj Kopernikus hele verdensbilledet. Kopernikus påstod, at Jorden ikke var verdens urokkelige centrum, men derimod en planet i kredsløb om solen. For den kristne kirke var det en kættersk idé helt i strid med Bibelens ord. I de følgende århundreder søgte videnskabsmænd som Tycho Brahe, Kepler, Galilei og Newton indædt at afklare spørgsmålet om 'en jord i bevægelse'. Det førte til en åben konflikt med kirken, som idømte Galilei livsvarig husarrest og brændte filosoffen Giordano Bruno på bålet. Det var begyndelsen ikke alene til et nyt verdensbillede, men også den moderne naturvidenskab og dermed hele den måde, som vi i dag opfatter verden på.

"Den bevægede Jord" har høstet flere fornemme priser: 

Filmen modtog i marts den prestigefulde Grand Prix, som er hovedprisen på den 46. International Festival TECHFILM 2009 i Prag og senest ved Vedere la Scienza Festival - International Scientific TV, Film and AV Media Festival i Milano, har filmen modtaget prisen for Best documentary.

Pressen skrev

Ole J. Knudsen og Laura Søvsø Thomasen, Steno Museet, Campus

"Videnskabsmænd som Kopernikus, Tycho Brahe, Kepler, Galilei og Newton var med til at ændre opfattelsen af vores plads i universet. De har fået sat sig (endnu) et flot minde i den nye danske film "Den bevægede Jord" skabt af instruktøren Lars Becker-Larsen. Her gennemgås det meste af forløbet med hovedvægt på Tycho og Galilei i elegant rekonstruerede scener og med bidrag fra nogle af verdens mest anerkendte videnskabshistorikere - i øvrigt også fra Vatikanet. Filmen bringer mindelser om den bedste naturvidenskabsformidling fra Discovery Channel og National Geographic, og på trods af nogle få skønhedsfejl er den absolut seværdig".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen