Aarhus Universitetsforlag
Cover

athen

En del af serien vide verden ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

276 sider rigt illustreret
Paperback
ISBN 978 87 7124 039 9

Med bidrag af
, , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"De antikke mindesmærker i denne by giver et svimlende perspektiv af et spændende historisk forløb, men man kan få stor fornøjelse af også at bevæge sig uden for de navnkundige steder, for det er dér, man oftest finder den græske sjæl og gæstfrihed, møder grækerne i deres egne omgivelser, i deres egen hverdag. Et liv, der leves på gaderne, på balkoner, i parker og på pladser. Med et smil og et kaliméra sas får man kontakt og en ekstra spændende dimension af et besøg i et land, der på mange punkter ligner de andre middelhavslande, men alligevel er helt sit eget."

Hanna Lassen, citat fra bogen

Læs Peter Thielsts bonustekst "En by ved vandet"

Indholdsfortegnelse

Hanna Lassen Intro. Vejen til Athen

Pernille Borch Petersen  Konstrasterne. Byens mange ansigter

Mogens Pelt  Hovedstaden. Grækenlands livsnerve

Bodil Due  Agora. Athenernes mødested

Tore Tvarnø Lind Stilhed. Byens kirker

Morten Brink Iwersen Krisen. En græsk tragedie

Peter Thielst  Hverdagen. Folkelige kvarterer på tværs af byen

Karsten Fledelius  Middelalderen. Byzantinernes, frankernes og osmannernes by

Rune Frederiksen  Akropolis. En vandring til verdens centrum

Leif Erik Vaag  Marat(h)on. Et sted og et løb

Hanna Lassen  Afveje. Det oversete Athen

John Lund  Åndehullet. Athens første kirkegård

Ivar Gjørup  Rejseliv. Byen uden ende

Smagsprøve

Læs Hanna Lassens intro, Vejen til Athen

Læs Peter Thielsts kapitel, Hverdagen. Folkelige kvarterer på tværs af byen

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Else Marie Reedtz Cohen, Lektørudtalelse

"Grundig og omfattende bog om Athen og Grækenland, skrevet af fagfolk, der kan formidle deres fag. Spændende læsning for Grækenlandsentusiasten og den kulturelt rejsende, der vil et spadestik dybere."

Jørgen Johansen, Berlingske (fem stjerner)

"De passionerede, oplysende og underholdende bidrag til den nyeste kulturguide i serien 'Vide verden' giver - midt i tragedien - et hav af gode grunde til besøget og masser af rejselyst. Athens magi består."

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"En god guide til Athen skal testes på, om den kan fange dette spil mellem fortrolig fortid og fremmed nutid. Det kan denne bog!"

"De, der forbereder deres Athen-tur med denne bog, kan gøre deres rejse bedre end nogensinde før, for den bringer dem mere rundt og udvider deres opmærksomhed og sensibilitet for det specielt athenske, både det antikke og det moderne."

Bo Tao Michaëlis, Politiken (fem hjerter)

"Vide Verdens guide viser et andet og anderledes Athen, andet end ruiner og søjler, små kirker og stor gæld."

"Fascinerende. Der er masser af godt læsestof i Aarhus Universitetsforlags bog om Athen. Ikke kun om antikken, krigene, fascismen og den nuværende krise. Men også om de ydmyge kvarterer, stille kirker og smarte cafeer."

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen