Aarhus Universitetsforlag
Cover

Asmild Kirke og Kloster

En del af serien Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter (117) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

213 sider
Hardback
ISBN 978 87 9342 363 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

På østsiden af Viborg Søndersø ligger en af Danmarks ældste kirkebygninger. Asmild Kirke er et hovedmonument i den tidlige danske arkitektur, og få kirker i landet har en så kompliceret bygningshistorie.

I 350 år fungerede den som klosterkirke for et nonnekloster, og netop forbindelsen mellem kloster og kirke er et af emnerne i denne dybdegående gennemgang af bygningernes rige historie, der på trods af tidligere udgravninger og undersøgelser først er samlet i en udgivelse nu.

Hans Krongaard Kristensen, født 1947, lektor emeritus ved Aarhus Universitet er uddannet som cand.mag. i historie og middelalderarkæologi. Han har skrevet en lang række artikler og bøger om byarkæologi og middelalderlige klostre – herunder hovedværket Klostre i det middelalderlige Danmark fra 2013.

Asmild Kirke og Kloster er udgivet i samarbejde med Viborg Museum.

Pressen skrev

”Hans Krongaard Kristensen har som altid fuldstændigt styr på sine klosterudgravninger. Både udgravningerne og resultaterne formidles til os i et godt sprog. De er fint suppleret med et righoldigt billedmateriale. Der er gamle udgravningsfotos og fine tegninger, som letter forståelsen af en meget kompliceret bygningshistorie. Jeg kan som altid klart anbefale Hans Krongaard Kristensen og det seneste store værk om et af de danske klostre.”
Karsten Merrald Sørensen, Historie-online

⭐⭐⭐⭐
”Hans Krongaard Kristensen går meget grundigt og samvittighedsfuldt til værks – og med sin tørre og saglige form udgør fremstillingen en modpol til krav i tiden om underholdende formidling og helst med sjove illustrationer.”
Torben Weirup, Kristeligt Dagblad

”I sandhed en imponerende indsats, hvortil kommer en fantastisk billedmæssig illustrering af emner ved hjælp af gamle og nye fotos samt opmålingstegninger med videre, som i høj grad skyldes Viborg Museum, men som Hans Krongaard Kristensen mindst lige så meget selv har æren af. Alt sammen i et indbydende layout uden moderne unoder.”
Helge Torm, By & land (no. 133)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen