Aarhus Universitetsforlag
Cover

Asger Jorns kunst

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

288 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 308 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Her er endelig den store bog om alle aspekter af Asger Jorns kunst. De fleste værker om Jorn er biografier, der skildrer hans omskiftelige tilværelse. Undervejs i denne bog bliver hovedtrækkene i hans liv også belyst. Fokus er dog på det, som vi alle ønsker at vide mere om - Jorns kunst. Hvad forestiller billederne? Hvad handler de om? Hvorfor malede han, som han gjorde? Lars Morell kommer med et bud på alt det, som man ofte ikke når frem til i kunstbøger.

Jorn var et fantastisk billedmenneske, og Lars Morell øser af sin store viden, når han på letforståeligt dansk forklarer, hvad billederne forestiller og hvilket farvesyn, der ligger bag dem. I alt hvad han foretog sig, var Jorn maler, men han havde behov for at udvikle sit talent i dialog med tegnekunst, keramik, grafik, collage og skulptur. Derfor er dette blevet en utrolig bred bog og en gave til alle, som vil forstå mere af tankegangen bag moderne kunst.

Asger Jorns kunst er blevet nomineret til Kunstkritikerprisen 2015.

 

Lars Morell er hovedpersonen i Stig Guldagers dokumentarfilm "De originale".

Læs mere her.

 

 

 

Indholdsfortegnelse

Introduktion

Billedformen skabes

Den gamle horisont

Sammenbrud

Ler mellem hænderne

Flydende luksus-sprog

Kunsten bliver ond

Adios étudiants

Nordisk livssyn

Automattegning og diagram

Tre atelierer

Malerskulptur

Åndenød

Konklusion

Pressen skrev

Arbejderen, Bjarne Nielsen

"Pragtværk om Jorn."

[...] den første bog, der sammenfatter hele hans kunstneriske udvikling fra debuten i 1933 til hans død i 1973. Bogen kommer med en yderst frisk fortolkning ind på Asger Jorns arbejder med både tegning, vævning, grafik og skulpturer. Vi får Lars Morells velargumenterede og forståelige fortolkninger af, hvad værkerne forestiller og hvorfor han lavede dem."

"Morells pragtværk bliver et manifest om dansk kunst og kultur fra besættelsestiden til studenteroprøret. Bogen har mange friske syn på Jorns værker. De har udfordret anmelderens hidtidige syn, og de vil utvivlsomt udfordre mange "kunstkenderes" fortolkninger. Man kan være enig eller ej, men et frisk pust er de."

Lektørudtalelse, Søren Brunbech

"Man bliver klogere på Jorns kunst gennem Morells indsigtsfulde gennemgang og tolkninger."

"En stor og smuk bog om Asger Jorn, udgivet i anledning af 100-året for hans fødsel, hvor idéhistorikeren og kunstkenderen Lars Morell giver en kompetent og indsigtsfuld indføring i Jorns mangesidede kunstneriske virke."

Nordjyske Stiftstidende, Troels Laursen

"... det at ville samle en kunstner som Asger Jorn i en bog syntes at være en umulighed, indtil nu. At indfange kamelæonen Jorn og forsøge at sætte ham ind i en sammenhæng og lave et forsøg på at trække linjer ned gennem hans liv og værker er en umulighed al den stund at Jorn ikke lader sig indfange i en kasse, men i dette skønne kalejdoskop af en bog, bliver det umulige muligt, ved at forfatteren i stedet for at lukke ned i kasser og kategorier netop lukker op for alle kasserne. Morells bog er en kraftpræstation."

"Lars Morell kommer med et bud på alt det, som man ofte ikke når frem til i kunstbøger. Og han gør det overbevisende og ikke mindst, så det er forståeligt og læst i en ren lyst. Derfor er dette blevet en utrolig bred bog og også en flot jubilæumsgave til alle, som vil forstå mere af tankegangen ikke bare hos Jorn, men også bag den moderne kunst."

"En sand lystrejse. Også for nye rejsende."

Antik & Auktion, Hanna Nielsen

"Store sort-hvide fotografier fra Jorns rastløse færden giver yderligere atmosfære til denne flotte bog, der er meget anderledes end de biografier og erindringsbøger, der hidtil er udgivet om Jorn."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen