Aarhus Universitetsforlag
Cover

Antropologiens idéhistorie

2500 års konstruktion af os selv og de fremmede

En del af serien Acta Jutlandica (Humanistisk serie 2010:1) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

516 sider
Hardback
ISBN 978 87 7934 564 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Ethvert individ og samfund opfatter sig selv som enestående og gør de andre til fremmede - grænsen for ens identitet standser der, hvor den fremmedes begynder. Dette spil mellem identiteter og fremmedhad har lige siden antikken optaget filosoffer, forfattere og opdagelsesrejsende.

Men fra antropologiens perspektiv skifter individer og menneskegrupper også mellem at definere sig selv som helt unikke og som brikker i et større universelt projekt om f.eks. kristendommens udbredelse eller udvikling af civilisation.

Antropologiens idéhistorie følger diskussionerne om "os og dem" hele vejen op til det 20. århundrede og viser, hvordan ideen om den fremmede har tjent mange forskellige formål. I beskrivelsen af den fremmede som enten dyrisk eller ædel skabes fundamentet for egen selvforherligelse eller en indadrettet kulturkritik.

Via disse hovedspor optegner forfatteren de 2500 år lange linjer bag vores identitetsdannelse samt konstruktionen af de eksistentielle byggesten, som karakteriserer vores forskelligartede kulturer.

Pressen skrev

Sune Hundebøll, Lektørudtalelse

"Et unikt og indsigtsfuldt værk, der samler etnografiens og antropologiens idéhistorie. Et spændende værk, der trækker den store linje i historien om vores identitetsdannelse gennem forskellige tider."

Paul Hegedahl, dknyt

"En særdeles interessant gennemgang [...]"

"[...] forfatteren [beskriver] interessant og tydeligt de 2500 år lange linjer bag vores identitetsdannelse samt konstruktionen af de eksistentielle byggesten, som karakteriserer vores forskelligartede kulturer."

"[...] skrevet i et levende og interessant sprog, der gør læsningen til en fornøjelse."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen