Aarhus Universitetsforlag
Cover

Aglaias dans

På vej mod en æstetisk tænkning

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

392 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 364 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Der er brug for mere filosofisk tænkning. Den filosofiske tænkning kan kvalificere forståelsen af, hvad f.eks. videnskab, humaniora og universiteter er. Den har også betydning for handlingslivet, f.eks. for politikken og pædagogikken.

Dorthe Jørgensen demonstrerer igennem 34 tekster, at man -hvor uvant det end lyder - må bevæge sig på et vist abstraktionsniveau for at tænke konkret.

Teksterne spænder fra aviskronikken til disputatsforsvaret, men deler den samme stræben efter at formulere og praktisere en æstetisk tænkning.

For hvad er det for filosofisk tænkning, der er brug for? Det er erfaringsnær filosofi. Filosofien må være fænomenologisk, og det betyder, at den må være æstetisk. Det handler om i tanken at kunne være flere steder på én gang. Så man kan bringe begreberne i bevægelse og favne vidt, tænke nyt uden at sætte tradition og overlevering over styr. Denne udvidede tænkning er den æstetiske tænkning: Den er skøn.

Pressen skrev

Kim Toft Hansen, Kulturkapellet

"I sin gennemgående kritik af den postmoderne ligegyldighed over for begreberne er hun selv i stand til at opretholde et gennemreflekteret mønster i sine egne, hvilket - i nihilismens kølvand - må siges at være en præstation, der gør en udgivelse som Aglaias dans værdig. For man kunne godt frygte en række tekster, der blot samles under en fælles paraply for at kunne udgive en række b-sider fra sit forfatterskab, men teksterne her er i særdeleshed en række singler, der fortjener en samlet læsning - for en samlet læsning af bogens 34 tekster er mulig og i høj grad anbefalelsesværdig."

"[...] særligt betragtningerne over Greenaways installation Flying over Water viser, hvor dygtig en tekstlæser Jørgensen er. Teksten "Guddommelighedserfaring i en moderne verden" er således et mønstereksempel i god tekstlæsning."

Thomas P. Johansen, Slagmark nr. 58, 2010

"Aglaias Dans henvender sig både til faste tilhængere af Jørgensen, som vil læse sig dybere ind i æstetikken som kritisk tænkning, og til læseren, som ønsker korte introduktioner til den filosofiske æstetik."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen