Aarhus Universitetsforlag

Tænkepauser går på de skrå brædder

Søndag den 4. december kl. 19 går bogserien Tænkepauser for første gang nogensinde på de skrå brædder. Her byder Nørrebro Teater videnskaben velkommen på teatret med premieren på et helt nyt og enestående salon-tiltag, den todelte forestilling EN TÆNKEPAUSE.

EN TÆNKEPAUSE Forskning, kunst og formidling forenes i én pakke søndag aften, når skuespiller Morten Christensen opfører en monolog baseret på december måneds Tænkepause Gaven. Sammen med instruktør Liv Helm har han transformeret bogens 60 sider med ca. 13.000 skrevne ord til en levende forestilling, hvor han pakker Gaven ud som teatrets bud på, hvordan forskning kan komme ud over scenekanten.

Efter forestillingen vil teaterdirektør Mette Wolf være vært for en samtale med forfatter til Gaven, Anders Klostergaard Petersen, der til daglig er professor MSO ved Afdeling for Religionsvidenskab, Aarhus Universitet.

Nørrebro Teaters direktør Mette Wolf udtaler: "Jeg vil gerne, at Nørrebro Teater bidrager til en verden, hvor vi er kritiske og spørgende mennesker. Derfor er jeg også så stolt af vores samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. Det er en helt ny måde at forene kunst og videnskab på, og jeg tror, det vil indfri en længsel hosrigtig mange; nemlig at blive underholdt samtidig med, at vi bliver klogere på os selv og verden."

Direktør for Aarhus Universitetsforlag Carsten Fenger-Grøndahl supplerer: "Jeg var bjergtaget, da jeg så en prøve på fire af videnskabs-monologerne. Det var både overrumplende og drønhamrende interessant at se, hvordan dygtige skuespillere forvandlede den fysiske kølighed, der ligger i en trykt bog, til en ekstremt nærværende kropslighed på teatret. Man kunne jo næsten ikke sidde stille." 

Billetter til EN TÆNKEPAUSE på Nørrebro Teater koster 130 kr. inkl. et eksemplar af månedens bog. Forestillingen er den første i en længere række.

 

 

FAKTA OM SALONEN EN TÆNKEPAUSE

PRÆSENTERES AF NØRREBRO TEATER OG AARHUS UNIVERSITETSFORLAG

MEDVIRKENDE Nørrebro Teaters direktør Mette Wolf og forfatteren bag månedens Tænkepause-udgivelse samt udvalgte skuespillere. Foregår i teatrets foyer.

SPILLEPERIODE 4. dec. 2016 samt 8. jan., 5. feb., 5. mar., 2. apr., 30. apr. og 4. jun. 2017.

Alle søndage kl. 19.00

STED Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N

BILLETTER 130 kr. via www.nbt.dk / www.teaterbilletter.dk/ 70 272 272. Billetprisen er inkl. et eksemplar af månedens bog

LÆS MERE www.nbt.dk/forestillinger/en-taenkepause/ samt www.unipress.dk

PRESSEKONTAKT NØRREBRO TEATER Stine Bille Olander / 29 91 92 28 / stine@nbt.dk

PRESSEKONTAKT AARHUS UNIVERSITETSFORLAG Carsten Fenger-Grøndahl / 29 86 27 60 / cfg@unipress.au.dk

STØTTET AF Nørrebro Teaters videnskabsmonologer er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen