Aarhus Universitetsforlag

TÆNKEPAUSER LIVE – sæson 2

Søndag den 3. september slår Nørrebro Teater dørene op for en ny sæson med vores Tænkepauser på de skrå brædder. Komiker og journalist Sebastian Dorset er vært, når forskning, kunst og formidling forenes i én pakke i forestillingen TÆNKEPAUSER LIVE. Ligesom sidste år vil publikum kunne opleve både en skuespillers monolog og et talkshow med forfatteren i stolen. Publikum får mulighed for at stille spørgsmål, og de får en Tænkepause med hjem i tasken.

Til sæsonpremieren 3. september går teatret ind i Tænkepausen Smerte skrevet af professor i neurologi Troels Staehelin Jensen. Dramatiker Magnus Luel Berg får en uge til at skrive en dramatisk tekst, som instruktør Kamilla Bach Mortensen på to dage iscenesætter sammen med skuespiller Martin Geertz – som så opfører monologen den 3. september.

Direktør for Aarhus Universitetsforlag Carsten Fenger-Grøndahl udtaler: ”Først syntes jeg, at Nørrebro Teaters ide om at omsætte forskning til teater var vildt mærkelig. Men også modig. For hvorfor ikke gøre det til en sanselig oplevelse at blive klogere? Da jeg så de første monologer, var jeg både lettet og begejstret. Det fungerede! Forlagets bøger får pludselig kød og blod og nærvær på en helt ny måde. Og nu har det nyskabende format allerede bevist sit værd gennem én sæson med et større og større publikum. Det er fedt!”

Nørrebro Teaters direktør Mette Wolf uddyber: ”Nogen kunne måske få den tanke at teater og videnskab er kedelig med kedelig på. De tager helt fejl. TÆNKEPAUSER LIVE er en enestående mulighed for at blive underholdt og klogere på én gang. For mig er det den stærkeste cocktail mod selv at blive et kedeligt menneske med et kedeligt udsyn.”

 

TÆNKEPAUSER LIVE er et fast månedligt arrangement hele sæsonen:

3. sep. 2017 kl. 19.00: Smerte af Troels Staehelin Jensen, professor i neurologi, Aarhus Universitet.

1. okt. 2017 kl. 19.00: Humor af Stefan Kjerkegaard, lektor i nordisk sprog og litteratur, Aarhus Universitet.

5. nov. 2017 kl. 19.00: Valg af Jørgen Elklit, professor i statskundskab, Aarhus Universitet.

3. dec. 2017 kl. 19.00: Karma* af Marianne Qvortrup Fibiger, lektor i religionsvidenskab, Aarhus Universitet.

7. jan. 2018 kl. 19.00: Sorg af Mai-Britt Guldin, psykolog og sorgforsker, Aarhus Universitet.

4. feb. 2018 kl. 19.00: Fiktion af Simona Zetterberg Gjerlevsen, postdoc ved nordisk sprog og litteratur, Aarhus Universitet.

Alle arrangementer præsenteres dagen før bogens officielle udgivelse. Billetter til TÆNKEPAUSER LIVE på Nørrebro Teater koster 150 kr. inkl. et eksemplar af månedens bog. Ved køb af billetter til fire forskellige datoer betales kun for tre.

Se mere på nbt.dk.

*Mandag d. 4. dec. kan du også opleve TÆNKEPAUSER LIVE i Aarhus med Karma af Marianne Qvortrup. Det foregår i Stakladen, Studenternes Hus kl. 19:00-21:00.

(Tilmelding til arrangementet i Aarhus sker på www.fuau.dk)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen