Aarhus Universitetsforlag

Ny pædagogisk serie

Aarhus Universitetsforlag, Danmarks Lærerforening (DLF) og Frie Skolers Lærerforening (FSL) lancerer i dag en helt ny bogserie, "Pædagogisk rækkevidde", som skal give lærerne viden, de kan bruge i deres daglige arbejde i klasseværelset.

I serien giver Danmarks førende pædagogiske forskere inspiration til, hvordan lærere og pædagoger kan omsætte viden til praksis. Faglig fordybelse og lystlæsning går hånd i hånd for at skabe rum for pædagogisk udvikling, understøtte forskningsbaseret kompetenceudvikling og lægge op til refleksion, inspiration og samtale på skolerne. Det er et lille indblik, der giver større udsyn i en travl hverdag. 

Planen er seks nye titler om året i et genkendeligt seriedesign a 72 sider. Konkrete eksempler og erfaringer fra skolerne er de bærende elementer, og bøgerne skrives i en let tilgængelig fortællende form uden noter og akademiske fagtermer. Direktør for Aarhus Universitetsforlag, Carsten Fenger-Grøndahl, fortæller, at målet er forskningsformidling, der er skrevet som en god historie: "Det skal være en fornøjelse at læse og blive klogere."

Med udgivelse hver anden måned vil i alt knap 100.000 medlemmer af Danmarks Lærerforening og Frie Skolers Lærerforening få stillet e-bøger og lydbøger gratis til rådighed, mens de kan købe den trykte udgave til specialpris på forlagets hjemmeside. For alle andre koster den trykte bog inkl. e-bog 129,- kr., e-bogen alene 99,- kr. og lydbogen også 99,- kr. på forlagets hjemmeside.

Den første bog i serien udkommer i dag og er skrevet af Jeppe Bundsgaard, professor mso på DPU - Danmarks institut for pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet. Læs mere om hans bog Digital dannelse her. Inden sommerferien udkommer Læringens DNA af Theresa Schilhab og Samarbejde og inklusion af Tine Basse Fisker. 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen