Aarhus Universitetsforlag

Pris for fremragende formidling af forskning

Charlotte Appel og Ning de Coninck-Smith modtager i dag Det Kongelige Bibliotek og G.E.C. Gads Fonds pris for fremragende formidling af forskning, H.O. Lange-Prisen, for deres redaktion af storværket "Dansk skolehistorie bind 1-5". Det er så fint - og en fuldt fortjent anerkendelse! Det er også flotte ord, de får med på vejen: "Forskning og formidling går hånd i hånd ledsaget af både kendte og mange mindre kendte eller hidtil upublicerede illustrationer. Grundige oversigter over forskningen i dansk skolehistorie med internationalt udblik findes i hvert enkelt bind og øger værdien for læserne uanset niveau. Værket er en stor læseoplevelse." 2.500 gennemredigerede sider og omkring 1.200 nøje udvalgte illustrationer er det blevet til. Tillykke!

Det er i øvrigt ikke første gang, at den fornemme H.O. Lange-Pris er givet til redaktion af værker fra forlaget. I 2007 fik Helge Kragh, Henry Nielsen, Kristian Hvidtfelt Nielsen og Peter C. Kjærgaard prisen for deres redaktion af gigantværket "Dansk Naturvidenskabs Historie bind 1-4".

Det er heller ikke første gang, at der er opmærksomhed omkring "Dansk skolehistorie". Værket er nemlig også nomineret som Årets Historiske Bog 2015. Vinderen afsløres ved Historiske Dage den 9. april.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen