Aarhus Universitetsforlag

Gratis livestream om Kunstmaleren og prinsessen

Aarhus Universitetsforlag tilbyder gratis zoom-arrangementer, hvor en udvalgt bog bliver præsenteret af forfatteren. I juni måned kan du høre om et usædvanligt møde mellem to kvinder- og mellem øst og vest, når forfatter Anna Rebecca Kledal går i dialog med radiovært Maja Jensen om sin nye bog Kunstmaleren og prinsessen.

 

TILMELD DIG ARRANGEMENTET HER

Den polsk-danske kunstmaler Elisabeth Jerichau Baumann rejste i årene 1869-75 til Konstantinopel og Kairo. Som mange andre af datidens malere var hun tiltrukket af Orientens mystik og eksotisme, men hun mødte i stedet et Osmannerrige midt i en brydningstid mellem et traditionelt og et mere moderne samfund.

Baumann fandt en del kunder til sine portrætter af mennesker fra alle dele af det osmanniske samfund, og i sin jagt efter motiver besøgte hun blandt andet en række haremmer, hvor hun oplevede et på mange måder frit liv inden for murene. I et af disse haremmer traf Baumann den unge tyrkisk-osmanniske prinsesse Nazili, som gjorde et stort indtryk på hende. Prinsessen var allerede som purung aktiv forkæmper for kvinders rettigheder og blev en af de førende kvindesagsforkæmpere og antikolonialister i det 19. århundredes Mellemøsten.

 

Læs mere om bogen her

Tilføjet til kurven

Gå til kassen