Aarhus Universitetsforlag

Gratis livestream om 'Den vilde' i europæisk idéhistorie

Aarhus Universitetsforlag tilbyder gratis zoom-arrangementer, hvor en udvalgt bog bliver præsenteret af forfatteren. I april måned kan du få et afslørende blik på videnskaben om mennesket, når forfatter Ole Høiris går i dialog med radiovært Maja Jensen om hans nye bog 'Den vilde' i europæisk idéhistorie.

 

TILMELD DIG ARRANGEMENTET HER

 

I 14-1500-tallet gjorde europæiske rejsende verden større. Ikke bare fordi de opdagede ukendte kontinenter, men fordi deres observationer af den nye verden også indledte et opgør med antikke og religiøse tekster som primær kilde til sandheden. Denne øgede vægt på konkrete erfaringer, iagttagelser og eksperimenter lagde samtidig grunden for den videnskab, som europæerne benyttede til at befæste og udvikle et globalt herredømme de næste århundreder.

’Den vilde’ i europæisk idéhistorie viser, hvordan europæere i blandt andet rejseberetninger og filosofiske afhandlinger fra antikken og frem til den moderne videnskab placerer menne­sker fjernest fra Europa yderst på den menneskelige skala. Som var de kun halvt mennesker, menneskelignende dyr eller bare de mennesker, der genetisk set er længst væk fra europæerne.

Læs mere om bogen her

Tilføjet til kurven

Gå til kassen