Aarhus Universitetsforlag

Pris for formidling af kompliceret materiale

Dorthe Jørgensen, professor i filosofi og idéhistorie ved Aarhus Universitet, modtog i fredags Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2016 for sit forfatterskab. I begrundelsen hed det bl.a., at hun får prisen for "sit imponerende og banebrydende forfatterskab, hvori hun på overbevisende måde formidler et metafysisk erkendelsesgrundlag". Dorthe Jørgensen har udgivet flere bøger på Aarhus Universitetsforlag, senest Den skønne tænkning, der er hendes teologiske doktorafhandling. Dorthe Jørgensen sagde om prisen: 

"Det er en ære at modtage denne pris, og det glæder mig, at jeg ikke får den for at skrive "populært". At Forfatterforeningen tværtimod anerkender min ambition om at tale op til mine læsere og lyttere, aldrig ned. Og at de med pristildelingen fortæller både mig og andre forskere, ikke mindst yngre humanister og teologer, at man kan lykkes med det - at mange mennesker interesserer sig for det, vi laver, og gerne vil præsenteres for den ægte vare." 

 

Dansk Forfatterforenings faglitterære pris gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum og blev tildelt første gange I 1973. Dorthe Jørgensen skriver sig ind i lang række af dygtige forfattere, bl.a. Palle Lauring, Ebbe Kløvedal Reich, Tor Nørretranders, Jørn Lund, Birgitte Possing, Peter Øvig Knudsen, Jens Andersen og Ulrik Langen. Den finansieres af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

 

Læs mere om Den skønne tænkning her,

http://unipress. dk/udgivelser/d /den-skønne-tænkning/ 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen