Aarhus Universitetsforlag

Dansk skolehistorie er Årets Historiske Bog

Lørdag eftermiddag blev Dansk skolehistorie bind 1-5 Årets Historiske Bog. Lektor, dr.phil. Charlotte Appel og professor MSO, dr.phil. Ning de Coninck-Smith fik i weekenden overrakt prisen for Årets Historiske Bog på Historiske Dage i Øksnehallen.

"Det er gigantisk! Jeg kan sjældent huske noget, jeg har ønsket mig så meget", fortalte en glad Ning de Coninck-Smith dr.dk's journalist. Værkets fokus ligger på elevernes, lærernes og forældrenes oplevelse af skolen, og den personlige vinkel og det historiske overblik er åbenbart faldet i læsernes smag, for storværket vandt med omkring en tredjedel af stemmerne.

Redaktørerne håber, at de 2.000 sider kan være med til at nuancere forståelsen af skolen og "bidrage til en forståelse af, hvor kompleks og vigtig en størrelse skolen er - også i den aktuelle debat", som Charlotte Appel så fint udtrykte det til dr.dk i lørdags.

Der var selvfølgelig champagne på forlagets stand efter overrækkelsen, ligesom vi i dagens anledning havde en god pris på de fem bøger. Stort tillykke til redaktører og forfattere!  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen