Aarhus Universitetsforlag

Danskerne får en ny historie i 100 små bøger

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har givet Aarhus Universitetsforlag 14 millioner kroner til at formidle en ny national historie til danskerne. Vi søsætter derfor nu projektet "100 danske begivenheder" om de væsentligste begivenheder i Danmarks historie.

Historieprojektet er baseret på 100 bøger a hver 100 sider. I alt bliver det over syv år til 10.000 siders nyskrevet og rigt illustreret danmarkshistorie med udgangspunkt i de 100 væsentligste begivenheder i 1.000 års historie. Bøgerne skrives af landets førende forskere fra universiteter og museer og formidles på en lang række platforme til forskellige målgrupper. Den første bog udgiver vi i september 2017.

Forlagets direktør, Carsten Fenger-Grøndahl, siger:

"Vi har oplevet en fantastisk opbakning til dette projekt både fra de meget dygtige forskere, vi har bedt skrive bøgerne, og fra de fremragende institutioner, vi har inviteret med til at formidle denne viden ud på nye platforme. Folkeuniversitetet i Aarhus, danmarkshistorien.dk, Trap Danmark, MegaNørd og HistorieLab (Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling) og Den Gamle By er blandt de mange samarbejdspartnere. Begejstringen fra forfattere og samarbejdspartnere har givet os mod til at tænke så stort, som vi gør her. Samtidig er A.P. Møller Fondens tro på, at vi kan løfte denne kæmpeopgave, afgørende for vores engagement. " 

Kontakt

Direktør Carsten Fenger-Grøndahl, Aarhus Universitetsforlag, cfg@unipress.au.dk og 29 86 27 60

Redaktør Peter Bejder, Aarhus Universitetsforlag, pb@unipress.au.dk og 61 27 36 06

Tilføjet til kurven

Gå til kassen