Aarhus Universitetsforlag

Årets bedste historiske bøger udpeget

De fem kandidater til titlen som "Årets Historiske Bog 2015" er nu fundet. Og vi er fantastisk stolte over, at storværket "Dansk skolehistorie, bind 1-5" er med i opløbet. Fra forlaget lyder i dag et stort tillykke til samtlige forfattere og redaktører, lektor, dr.phil. Charlotte Appel, og professor MSO, dr.phil. Ning de Coninck-Smith. Der er blevet arbejdet intenst med værket i årevis. De seks stjerner i Politiken var fuldt fortjent, ligesom pladsen blandt årets bedste historiske bøger. Flot, flot, flot!

Vi er ikke de eneste, der synes godt om de nominerede: "Det er dælme ny indsigt, som kan flytte nogle af de idéer, vi har om fortiden, og dermed hjælpe os til bedre at forstå nutiden", siger tidligere kulturredaktør på Weekendavisen Joakim Jakobsen til DR Historie om de fem. Og Dansk skolehistorie burde, mener han, være pligtlæsning for danske politikere: "Jeg håber for hele samfundets skyld, at alle danske politikere, der har med det her område at gøre, læser bøgerne. De vil jo konstant lave om på folkeskolen – så måske bøgernes viden kunne skabe større konsensus om, hvad der virker og ikke virker." Vi kunne ikke være mere enige.

Dansk skolehistorie er oppe imod fire meget stærke kandidater. Heldigvis kan vi alle være med til at stemme om, hvem der skal vinde – så kig ind på historie-online.dk. 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen