Spilpædagogik
En del af serien Pædagogisk rækkevidde (5) og fagområdet Pædagogik
Mere om bogen
Om bogen
Børn elsker spil. Alt lige fra Ludo til Grand Theft Auto sluger hurtigt dem og al deres tid. Heldigvis kan de også lære en masse ved at sidde foran en skærm. Spillets store og små brikker skal lærere og pædagoger sørge for at have styr på. Det er kun dem, der kan tilføje spil den afgørende pædagogik.
Andreas Lieberoth er ikke bange for den store stygge Playstation. Tværtimod. Han forsker nemlig i spilpsykologi og ved også en masse om, hvordan lærere kan bruge spil i skolen. Men det er ikke det, han tænker mest på, når han spiller brætspil med vennerne eller gamer med sine unger i sofaen.
Læs mere om spilpædagogik og et interview med Andreas i Folkeskolen Forskning her:
https://backend.folkeskolen.dk/~/3/2/fs1617folkeskolenforskningfinal.pdf
Indholdsfortegnelse
Spirende spilpædagogik
Skulle det nu være nyt?
Spørg spilpsykologien
Hvem er bange for den store stygge playstation?
Mest til lærere
Den didaktiske cirkel
Oplevelseslæring
Cecilie Harrits
Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.
Pressen skrev
Læs anmeldelse i folkeskolen.dk af Mikkel Nordvig
Boy Olesen, Lektørudtalelse:
”En rigtig god og vigtig bog, der gennem såvel layout som formuleringer kommer med rigtig mange bud på de udfordringer, man står i når det drejer sig om computerspil. Bogen er letlæst, der er ikke så meget "udenoms-snak" og bogens enkelte afsnit er meget overskuelige.”
Læs Bogvægtens omtale af bogen
Links
”Er computerspil skolens ven eller fjende?” – læs forfatterens artikel på baggrund af bogen her:
http://videnskab.dk/kultur-samfund/er-skaerme-og-blodpixels-skolens-ven-eller-fjende