Aarhus Universitetsforlag Menu
Cover

Verdens bedste bestsellers

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

272 sider
Hardback
ISBN 978 87 7124 864 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Perversiteter med Sukkertang" og "adelig Dame-Te". Berlingske Tidende lagde ikke fingrene imellem, da  avisen  i 1935 anmeldte Karen Blixens "best-seller Syv fantastiske fortællinger. Blixens værk  voksede sig imidlertid stort og blev en klassiker, mens andre samtidige kanoniserede værker røg ud i glemslen. 

Bestselleren har ry for at være litteraturens fastfood, alt for flygtig og uden den næring, der kendetegner klassikeren og mesterværket. Men det blakkede ry er ikke hele historien. Den meget populære roman kan  vende op og ned  ikke bare på de gængse opfattelser af kvalitet og forgængelighed, men også på forståelsen af identitet og klassetilhørsforhold.

Verdens bedste bestsellers  handler om litteratur, der udfordrer tidens tankesæt og følelsesverdener. Læs om den poetiske Werther, den tragiske Emma Bovary, de heltemodige hobbitter Frodo og Sam og syv andre fortællinger, der fra årene omkring den franske revolution til nu har delt vandene og samlet læserne over det meste af den vestlige verden.

Pressen skrev

Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Louise Svanholm har skrevet en smittende bog om, hvad der skaber en bestseller."

"Hun har på sin liste Gustave Flauberts mesterværk Madame Bovary (selv offer for romantiske bestsellere). Men også Sven Hazels krigsroman De fordømtes legion, litterært dømt ude i flere omgange af alle kritikere. Og at sætte Den unge Werthers lidelser sammen med Heidi vil ryste Goethe-institutter verden over. Men rolig nu, og ro kanonen ind i sivene."

"Det bedste ved bogen er dens fremragende formidling af svært tankestof og litteraturvidenskab."

"Bogens mest veloplagte sag er så afgjort afsløringen af alpepigen Heidi under den provokerende overskrift 'Heidegger for børn'."

Marianne Majgaard Jensen, Lektørudtalelse

"Guf for fagfolk som studerende og undervisere, men også fin til ambitiøse læsekredse og opgaveskrivere på gymnasieniveau"

"Sproget er levende og emnet er fint indkredset".

".. og det giver et fint overblik i krydsfeltet mellem litteratur-, kultur- og identitetshistorie. Høj "lækkerhedsfaktor" med godt boghåndværk, fint layout og flotte illustrationer, som støtter teksten på bedste vis".

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen