Aarhus Universitetsforlag
Cover

Monopolbrud

1962

En del af serien 100 danmarkshistorier (36) og fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Monopolbrud: 1962. Bogen udkommer 13. august 2020. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Monopolbrud: 1962 er klar til bestilling 13. august 2020.

Køb abonnement
100 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 178 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Stuealteret og dummekassen. Mange navne har det kære fjernsyn, der især fra 1960’erne gav danskerne fælles vaner og oplevelser. Men tv er ikke kun sjov og journalistik. Det er også politik, og derfor blev fjernsynets fortryllende skær kontrolleret. Massemediernes propaganda i 1930’erne skræmte i efterkrigstiden, det samme gjorde Den Kolde Krig. Da verdens første kommunikationssatellit, Telstar, steg til vejrs i 1962, indvarslede den mange nye kanaler. For at holde på de danske seere fik de talende torsoer i TV-Avisen følgeskab af TV 2 i 1988. Mens fjernsynet skabte fællesskab, virker de digitale medier i dag både frisættende og opløsende. Og måske længes vi efter monopolet. I hvert fald beder politikerne DR og TV 2 om sammenhængskraft.

Se flow-tv, slug gamle serier og stream tv-viden med Sissel Bjerrum Fossat, museumsinspektør ved Odense Bys Museer.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder primært med projektet “100 danmarkshistorier”, der ud over bogudgivelser indbefatter videnspredning gennem en række partnere. Før ansættelsen på forlaget har han i over 25 år levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen