Aarhus Universitetsforlag
Cover

Børneloven

1905

En del af serien 100 danmarkshistorier (64) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 930 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Med vedtagelsen af landets første børnelov i 1905 trådte myndighederne for alvor ind bag hjemmets fire vægge og gjorde børneopdragelse til et statsligt anliggende i sager, hvor fordrukne eller fraværende forældre slog eller ikke slog til. Det offentlige rykkede ind på de kristne filantropers og hattedamernes enemærker og har siden skabt store forandringer på børnehjem og hos plejefamilier. De politiske intentioner har været de bedste, men virkeligheden har til tider vist sig ond og grusom. Børneforsorgens historie spænder vidt – fra børnenes ven, Peter Sabroe, der for 100 år siden ”kidnappede” børn for at redde dem fra misrøgt og mishandling, til børnenes statsminister, der i 2019 sagde officielt undskyld til Godhavnsdrengene.

Tag Cecilie Bjerre fra SDU i hånden, når hun fortæller om forholdet mellem stat, børn og familie gennem tiden.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Anette Faye Jacobsen, Historie-online.dk
"[… Det er] en vigtig del af velfærdsstatens udvikling, der fremlægges, og der er en fin balance mellem de personlige fortællinger om den barske og ofte traumatiske barndom, mange fik i børneforsorgens varetægt, og det større rids af de politiske rammer og diskussioner, der prægede sektorens historie.”

Katrine Lester, Bogblogger.dk
”I Børneloven fortæller Cecilie Bjerre om hvordan vi har set på udsatte børn og familie fra slutningen af 1800-tallet til i dag, og om hvordan lovgivningen og behandlingen af børnene løbende har ændret sig. Det er et interessant nedslag i et hjørne af dansk socialhistorie, som ofte bliver lidt glemt. […] hvis man interesserer sig for udsatte børns historie er det en god introduktion.”

Lektørudtalelse, DBC
"Kort og fin gennemgang af baggrunden for vedtagelsen af børneloven i 1905. Bogen kommer godt omkring emnet, og udmærker sig ved ikke blot at se børneloven i et positivt lys."

Kristeligt Dagblad
Omtale: "Fire bøger om ... danmarkshistorien"
11.02.2023

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen