Aarhus Universitetsforlag
Cover

The Sösdala Horsemen

and the equestrian elite of fifth century Europe

En del af serien Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter (99) og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

451 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 93423 15 2

Redigeret af
og

Med forord af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Sösdala er et berømt navn i folkevandringstidens arkæologi. Men navnets berømmelse har skygget for fundets indhold og kontekst. Dette er overraskende da det består af beslag fra et eksklusivt udsmykket hovedtøj til en hest hvis nærmeste paralleller er fundet i Östrig, Polen, Rumænien og Ukraine. Kvaliteten er ekceptionel og på højde med de bedste senromerske metalarbejder.

Sösdala fundet afslører at skandinaver var indblandet i de kaotiske hændelser på Kontinentet da det senromerske rige kolapsede. Konteksten, rituelt sønderhugget hesteudrustning deponeret på toppen af en grusås, kan forklares ud fra normadiske ligfærdsritualer.

Med baggrund i ny forskning og nye analyser placerer en gruppe europæiske forskere  Sösdalafundet på den europæiske scene. Bogen afsluttes med et fuldstændigt katalog over tre fund med hesteudrustning, Sösdala I & II og Fulltofta. Den engelske tekst har resuméer og figurtekster på russisk.

Pressen skrev

The book itself is pleasure to hold, beautifully designed, generously laid out, and well‑illustrated, with extended Russian summaries to ensure availability across a scholarly network as broad as the Sösdala horizon itself. It is a work which will spark debate, and which stands as a seminal contribution to the archaeology of the fifth century across Europe.

Fraser Hunter in Revue archéologique 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen