Aarhus Universitetsforlag
Cover

En ny himmel

Verdensbilleder fra kugleskaller til kvanteskum

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

154 sider Med indlagt dvd-film
Paperback
ISBN 978 87 7934 477 8

Med bidrag af
, , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Jorden er ikke verdens urokkelige centrum, men derimod en planet i kredsløb om Solen. Denne kætterske påstand fremsatte astronomen Nikolaus Kopernikus i 1543. Gennem de næste århundreder forfulgte fremtrædende videnskabsmænd som Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei og Isaac Newton indædt tanken om 'en jord i bevægelse' - trods massiv modstand fra ikke mindst den katolske kirke. Lars Becker-Larsens dokumentarfilm Den bevægede Jord, der følger med bogen i form af en indlagt dvd, fortæller historien om, hvordan ikke bare et nyt verdensbillede - en ny himmel - men også den moderne naturvidenskab opstod ud af dette skelsættende forløb.

Filmen er anledningen til bogen, hvori 10 eksperter inden for videnskabshistorie, religion, filosofi, fysik, astronomi, litteratur og historie uddyber og perspektiverer filmens fortælling. Læseren sendes ud på en rejse fra antikkens tanker om planeternes kugleskaller til den moderne fysiks teorier om kvanteskum - men turen går også over de politisk-religiøse forhold i Tycho Brahes Danmark, forbi det nye verdensbilledes indvirkning på engelsk og dansk litteratur og rundt om konflikten mellem Intelligent Design og naturvidenskab i nutidens USA. Undervejs stilles principielle spørgsmål til, hvordan tro, viden og videnskabelig metode spiller sammen - og det er lige så påtrængende at afgøre i dag, som da Tycho Brahe gjorde sine observationer på Hven i 1500-tallet.

 

Gå tilKlassesæt lille, 10 bøger + 1 dvd

Gå tilKlassesæt stort, 100 bøger + 10 dvd

 

Pressen skrev

Kristian Serge Skov-Larsen Campus

" - Almen studieforberedelse er et bredt, tværfagligt og videnskabsteoretisk fag, og der har konkret været efterspørgsel efter undervisningsmateriale, som også sætter naturvidenskab ind i den brede ramme. Derfor er det positivt, at gymnasielærere og forskere kan spille sammen om sådan et projekt, siger hun." Hanne Hautop Lund om bogen.

Jesper Nymann Madsen Gymnasieskolen

"Bogen er en eye opener, der rykker ved mange fordomme om renæssancen og den naturvidenskabelige metodes tilblivelse. Den virkelige historie om vores verdensbilledes tilblivelse er meget mere kompliceret, og denne bog giver et mere nuanceret billede af, hvad der faktisk skete i renæssancen. [..] Alt i alt er dette en rigtig god bog, som alle, der i Fysik eller AT skal arbejde med verdensbilleder, vil have stor glæde af at læse. Store dele af bogen kan også direkte bruges som undervisningsmateriale i 2. og 3.g."

Michael Cramer Andersen Kvant

"Bogen og filmen markerer det internationale astronomiår og de kan begge varmt anbefales og de supplerer hinanden meget fint".

Michael Olsen lektørudtalelse

"En ny himmel er interessant og med få formler. Den er rettet imod undervisningen på gymnasierne. Med bogen medfølger filmen Den bevægede jord."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen