Aarhus Universitetsforlag Menu
Cover

New Religions in a Postmodern World

En del af serien RENNER Studies on New Religions (6) og fagområdet


Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , og


293 sider
Paperback
ISBN 87 7288 748 6

Del:


Mere om bogen

Om bogen

Nye religioner skal selvfølgelig altid ses i sammenhæng med verdensreligionerne, men nogle helt specifikke perspektiver får øjeblikkelig afgørende betydning, når de nye religioner studeres i deres formative faser. Det er disse specifikke perspektiver der diskuteres i denne bog.

Bogens artikler opdeles i fire afsnit, hver med sin egen relevans i forhold til studiet af nye religioner i dagens samfund: Esoterik; millenialisme og eskatologi; religiøse ledere; og mere bredt, sociale aspekter af de nye religioner. Hver artikel når frem til sin egen konklusion i et specifikt emne, men som helhed betragtet bidrager de til vor generelle forståelse af de nye religioner i det postmoderne samfund. Bidragyderne arbejder inden for forskellige akademiske områder såsom religionssociologi, religionshistorie og antropologi.

Pressen skrev

George Adams Nova Religio

"This is a useful work for students of NRMS."

Amos Yong Religious Studies Review

"... well-written overall, featuring both established and newer NRM scholars."

Gutenberg vandt stort


Distribution til masserne

Hen over efteråret har forlaget i samarbejde med Jyllands-Posten kåret verdens største opfindelse. Avisen præsenterede de 50 opfindelser, vi har samlet i coffee table-værket 50 opfindelser. Højdepunkter i teknologien og gav læserne mulighed for at stemme på den opfindelse, de syntes, var mest epokegørende. Bogtrykkerkunsten vandt stort. Og hvorfor gjorde den det, spurgte Jyllands-Posten bogens redaktører.

"Tænk på det første danske demokrati i 1849. Det var ikke blevet til, hvis man ikke havde haft flyveblade og en litterær debat. Bogtrykkerkunsten var en nødvendig, men naturligvis ikke tilstrækkelig, forudsætning for demokratiet", sagde Helge Kragh, der er professor emeritus ved Niels Bohr Institutet. Gutenbergs opfindelse gjorde det muligt - for første gang - at distribuere til masserne, og bogtrykkerkunsten blev en fødselshjælper for kirkelige, kulturelle og demokratiske reformer i hele Europa. Allerede i 1500-tallet var bogtryk et socialt medium, og betydningen har vist sig at være langtidsholdbar. Vores videnssamfund begyndte ikke i slutningen af det 20. århundrede, men for 500 år siden. Og bogtryk, bøger og papir er tilsyneladende ikke på vej ud. "Det nye afløser ikke nødvendigvis det gamle", sagde Kristian Hvidtfelt Nielsen, Center for Videnskabsstudier ved Aarhus Universitet til J.-P: "Nye opfindelser går ofte ind og supplerer og får deres liv ved siden af de gamle teknologier. En opfindelse som bogtrykkerkunsten kan sagtens leve side om side med mere moderne teknologier".

I afstemningen blev bogtrykkerkunsten en klar nr. 1 med 731 stemmer, mens internettet med 254 stemmer og det elektriske lys med 233 stemmer blev nr. 2 og 3. Du kan stadig nå at læse hele artiklen gratis på J.-P. - eller her hos os.

 

Læs mere