Aarhus Universitetsforlag
Cover

Loven

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (21) og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 345 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Man må ikke begå vold. Men hvad med alle de kirurger, som hver dag svinger kniven - er de også voldsmænd? Det er de faktisk ifølge nogle meget kloge jurister. Andre vil sige, at det er det rene nonsens. Derfor er det afgørende, hvem der fortolker loven - skal det være få fine paragrafryttere eller det almindelige fodfolk? Spørger vi Gorm Toftegaard Nielsen, professor i strafferet ved Aarhus Universitet, er Europa delt op i en tysk og en engelsk retskultur, mellem elitært tankespind og god gammeldags common sense. Gad vide, hvilken side af loven vi er på?

 

Indholdsfortegnelse

På slagmarken

Den danske retskultur

Lovens mund

Den øverste lov?

Sejrherrernes løsning

Ryger demokratiet?

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef (orlov)

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

David Rehling, Information

"Lille klog bog"

Jens Peter Christensen (højesteretsdommer), JP

"Bogen er et syrebad for eftertanke"

Kai Sørlander, Weekendavisen

"Ny tænkepause giver fint overblik."

"I denne lille, stofmættede bog - en ny tænkepause fra Aarhus Universitet - sætter professor Gorm Toftegaard Nielsen fokus her: Når vi overlader politiske problemer til en menneskerettighedsdomstol og bilder os ind, at problemerne er juridiske, hvor meget skader vi så demokratiet? Blot dagens politikere ville læse med og forstå alvoren af dette spørgsmål." 


Nanna Ask (biblioteksformidler), Fyns Amts Avis

"…en både underholdende og øjenåbnende tur gennem dette ukendte
land, som har alt med mit liv og min verden at gøre."

Kent Skov, lektørudtalelse

"Bogen lykkes [...] med at beskrive et meget kompliceret emne eller felt på en tilgængelig og overskuelig måde. Bogen er derfor velegnet til en elementær indføring i strafferettens facetter og historie også til undervisningsbrug, fx gymnasieuddannelserne."

"endnu et vellykket bind"

"Med sjove billeder fra fodbold og kirurgi eksemplificerer Gorm Toftegaard Nielsen nogle af de dilemmaer, dommere og nævninge står med i retssalene."

"Som de øvrige bøger i denne serie lykkes denne med både at skabe et overblik over dansk retspraksis med illustrative og jordnære eksempler og give et rids af den europæiske retshistorie efter demokratiets indførelse."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen