Aarhus Universitetsforlag
Cover

Køn i historien

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

159 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7934 086 5

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Køn i historien giver nogle eksempler på, hvordan læsning af historisk kildemateriale i et køns­per­spektiv kan føre den historiske forskning frem til ny viden om fortiden.

Bidragyderne drøfter kønsforhold i hen­holds­vis oldtidens Grækenland og middel­alderens Vest­europa og forskellige aspekter af dansk historie i hen­holds­vis 1700-, 1800- og 1900-tallet. Bogens bidrag inddrager imidlertid også generelle introduk­tioner til de virkninger, køns­historiske forsk­nings­felter har haft i den tidligere forskning.

Det er ambitionen, at bogen vil kunne bruges som inspiration for historikere, som ønsker at benytte sig af køn som analyse­kategori i historieforskningen.

Pressen skrev

Charlotte Primdal Kontur

"... interessant, spændende og medrivende læsning ... Alle artiklerne giver læseren lyst til at vide mere om både perioden og emnet ..."

Torben Kjersgaard Nielsen Historie

"..en god indføring i elementer af den efterhånden ganske omfattende kønsforskning. Antologien præsenterer [...]tankevækkende forskning eller forskningsansatser og flere af artiklerne rummer gode litteraturlister, så man selv kan gå videre."

Dorthe Gert Simonsen 1066 - Tidsskrift for Historie

"...et godt sted at etablere et overblik over, hvor kønsforskningen befinder sig i øjeblikket, og et godt argument for, at køn er et centralt analyseredskab i historisk forskning."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen