Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den klassiske psykiatris historie

Pioneren Harald Selmer og psykiatriens fødsel i Danmark

En del af fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Den klassiske psykiatris historie: Pioneren Harald Selmer og psykiatriens fødsel i Danmark. Bogen udkommer 11. januar 2021. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Den klassiske psykiatris historie: Pioneren Harald Selmer og psykiatriens fødsel i Danmark er klar til bestilling 11. januar 2021.


142 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 111 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Lægen Harald Selmer er med rette blevet kaldt den danske psykiatris fader. Hans pionerindsats fandt sted i midten af 1800-tallet, hvor han oprettede den første moderne anstalt til behandling af sindssyge i Risskov ved Aarhus. Han var forarget over datidens usle behandling af de sindssyge og ønskede med det nye hospital at forbedre deres vilkår.

Takket være Selmer fik Danmark et nationalt, tidssvarende sindssygevæsen med anstalter i hele landet, der samtidig dannede grobund for det lægelige speciale psykiatri. Med flid og nidkærhed kontrollerede Selmer ikke bare den mindste detalje i patienternes behandling på anstalten i Risskov, han styrede også den nationale psykiatris store linjer.

I Den klassiske psykiatris historie fortæller tidligere overlæge og professor Per Vestergaard, hvordan Selmer gennem sit 25-årige virke lagde grunden til den behandlingskultur, der på godt og ondt kom til at præge de næste mange års danske psykiatri. Selmer argumenterede i skrift og gerning så overbevisende for den lægefaglige psykiatris overlegenhed, at nye videnskaber som psykologi, pædagogik og sociologi først ved indgangen til det 21. århundrede for alvor vandt fodfæste i dansk psykiatri.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen