Aarhus Universitetsforlag Menu
Cover

50 opfindelser

Højdepunkter i teknologien

En del af serien 50 højdepunkter (3) og fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

348 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 772 5

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Toilettet, telefonen, pengene og bogtrykkerkunsten. Teknologiens 50 største og vigtigste opfindelser er på én gang både ekstraordinære, dagligdags og uovertrufne. Og det er ikke tilfældigt, for de største opfindelser har alle haft gennemgribende betydning for os mennesker og vores samfund: Civilisationen begyndte med ploven og ølbrygningen, opfindelsen af krudtet ændrede verdens gang for altid, mens telegrafens, fjernsynets, radioens og computerens langt nyere historier viser, hvordan verden er blevet både større og mindre. Allerede papiret og bogtrykkerkunsten medførte radikale ændringer i vores måder at interagere og kommunikere på, og de er nu igen under hastig forandring.

50 opfindelser - højdepunkter i teknologien er en teknologiens udviklingshistorie fortalt i en række gode historier af syv forskere, der viser, hvordan opfindelser ofte bliver til som små forbedringer og udviklinger. Vægten er derfor lagt på opfindelsernes historiske forudsætninger, deres betydninger og konsekvenser.

Bogen er 3. bind i serien 50 højdepunkter, der er forlagets forskningsbaserede serie om de væsentligste og mest markante højdepunkter inden for en række fagområder.

 

Hvad er verdens største opfindelse?

Sammen med Jyllands-Posten kårer vi i øjeblikket den opfindelse, som har haft størst indflydelse på os og vores samfund. Kig ind på jp.dk/50 opfindelser, hvor du kan læse om alle 50 opfindelser, se billeder fra bogen og finde interviews og artikler om højdepunkterne.

 

 

Rikke Kensinger

Rikke

Cand.mag. i nordisk sprog og litteratur. Rikke har i mange år arbejdet som redaktør på forlaget og var bl.a. ansvarlig for serien 50 højdepunkter. I dag er hun ikke længere redaktør, men bruger sin tid på kommunikation, salg og markedsføring. Hun har en baggrund som udenlandsdansker med job i tidsskriftsafdelingen på Cambridge University Press, underviser af engelsk som fremmedsprog og projektmedarbejder på to kunstmuseer i USA.

Rikke Kensinger

Markedsføring, salg og PR

Telefon: 53 55 05 86

rk@unipress.au.dk

Pressen skrev

Thomas Petersen, Flensborg Avis

"...kompetent og
læsevenligt beskrevet."

"Vidensformidling,
når den er bedst."

"Samtlige af dens 50
artikler fortjener såvel ros som omtale."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen