Aarhus Universitetsforlag
Cover

Velgørenhed

1866

En del af serien 100 danmarkshistorier (37) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 137 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

”Lad ikke ’de faldne’ blive liggende!” Sådan lød et opråb fra en kirkelig forening i København i 1876. Livet i den relativt nye metropol var farligt. Pyntesyge piger og ensomme sømænd risikerede at blive ledt i fordærv. Nogen måtte spænde et sikkerhedsnet ud under de værdigt trængende fattige – altså kun de værdige af dem – så de kunne opfanges, før de dumpede ned i en armod så dyb, at kun det offentlige fattigvæsen kunne overtage plejen af dem. Den frivillige velgørenhed, der blomstrede frem i 1860’erne og 70’erne, kom som regel fra kristne kredse og var måske forsatsen til den statslige velfærd, vi kender i dag. Og som stadig er suppleret af frivilligt socialt arbejde.

Karin Cohr Lützen, lektor på Roskilde Universitet (RUC), har gjort en god gerning og forsynet os med denne bog om at hjælpe andre.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Lester, bogblogger.dk
"Karin Cohr Lützen fortæller overskueligt og forståeligt om de bevæggrunde og de private initiativer, der blev taget i anden halvdel af 1800-tallet i nyeste bind af 100 danmarkshistorier. Serien har skiftet redaktør siden sidste bind (og udkom måske af samme årsag ikke i september?), men kommer fint i land med dette nyeste bind i serien. Det er overskueligt, men samtidig med små nedslag, der sætter ansigter og fortællinger på de berørte og perspektiverer fra den tidligere velgørenhed til senere samfundsopbyggeres kamp for at gøre hjælpen til en rettighed og for at komme af med værdighedskravet."

Preben Etwil, historie-online.dk
"Endnu en gang er det lykkedes Aarhus Universitetsforlag at udgive en interessant del af Danmarkshistorien på 100 sider for 100 kr.

På relativt få sider og med gode billeder, fortæller lektor Karin Cohr Lützen på en letlæst måde om forskellige nedslag i 1800-tallets frivillige sociale arbejde, om end begrebet slet ikke var opfundet dengang...

[B]ogen anbefales alle, der ønsker at sætte sig ind i hvordan fortidens socialpolitik gradvist blev udviklet og omdannet til nutidens velfærdsholdninger og politiske initiativer."

Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse
”Fremragende og tilgængelig historieformidling, når den fungerer bedst.”

Bogsyn
"Det er 100 siders drønspændende læsning det her… Nødhjælp og velgørenhed stikker således langt tilbage, og det er historisk dannelse at finde ud af, hvordan bekymringen fra gejstlige og andre veluddannede over, at samfundet var ved at knække midt over gennem det velgørende arbejde skulle forsøge at bygge bro mellem rig og fattig. Spændende læsning om tiden, der gik forud - og alligevel er så tæt på."

Kristeligt Dagblad
Artikel: "Indre mission var de første, der hjalp kvinder ud af prostitution"
26.10.2020

Dorthe Chakravarty, dorthechakravarty.dk
Podcast: "De hjalp de værdigt trængende" 
Hør podcast her 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen