Aarhus Universitetsforlag
Cover

Og Balkan kom til Danmark

Om at være nærområde til krig og folkemord

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

320 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7124 401 4

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I 1995 markerede Europa 50-året for afslutningen på Anden Verdenskrig og folkemordet på seks millioner jøder. Samtidig kulminerede den etniske udrensning på Balkan med massakrer, koncentrationslejre og fordrivelse af halvdelen af den bosniske befolkning. 20.000 kom til Danmark som flygtninge.

Og Balkan kom til Danmark fortæller, hvordan det danske samfund reagerede, da det uden varsel igen blev nærområde til krig og folkemord. Men det er også en beretning om periodens mange dilemmaer og om et hidtil uset engagement i de hundrede danske lokalsamfund, der gjorde bosnierne til "vores flygtninge". Tyve år efter kan vi nu få svar på det spørgsmål, som kun er blevet mere aktuelt i lyset af de seneste års mange syriske flygtninge: Hvordan går det Danmarks bosniere i dag?

Bogen udfylder et tomrum i dansk samtidshistorie. For første gang afdækker danske og internationale aktører, flygtninge, forskere og repræsentanter for lokalsamfund den samlede danske indsats. Alle var de førstehåndsvidner, som på hver deres måde forsøgte at finde løsninger i den højspændte situation. Deres løsninger var langtfra perfekte, men deres dedikation gjorde en forskel både i krigsområdet, og da Balkan kom til Danmark.

Pressen skrev

Information

"...en god og væsentlig bog, som midt i den nye flygtningekrise, der påberåber sig positive erfaringer, anbefales på det varmeste."

"Bogen er en stramt opbygget
antologi over det jugoslaviske emne med væsentlige og vægtige indslag af alle
bidragydere, der hver for sig og tilsammen kommer rundt i den labyrint, der set
udefra udgjorde det bosniske problem."


Tilføjet til kurven

Gå til kassen