Aarhus Universitetsforlag
Cover

Læring i praksis

En del af serien Pædagogisk rækkevidde (4) og fagområdet


Af


72 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 367 5

Mere om bogen

Om bogen

Vi lærer alle sammen hele tiden. Det sker helt af sig selv, også for vores børn henne i skolen. Alligevel kan de ikke undvære deres lærere. Elever lærer nemlig bedst, når deres lærere leder dem på rette vej. Det bekræfter de forskere, der ved, hvordan hjernen fungerer. Og deres forskning er guld værd, når viden om læring skal blive til undervisning i praksis.

Ole Lauridsen har hjerner på hjernen. Og plastikhjerner på sit kontor. Han forsker nemlig i, hvordan vi – eller rettere sagt vores hjerner – lærer bedst. Og hans egen hjerne øver sig hver dag i at omsætte sin viden til praksis, når den underviser på Aarhus Universitet. Heldigvis elsker hans og alle andre hjerner fejl, så øvelse gør faktisk mester.

Indholdsfortegnelse

Scener fra et læringsliv

Læring, en hjernesag

To skridt frem og ét tilbage

Relationen i centrum

Metoder og midler

Brug hovedet!

Det vi ikke skal vide

 

Cecilie Harrits

DSC 0345

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon: +45 28 40 50 30

cha@unipress.au.dk

Pressen skrev

Henrik Munch Jørgensen, Lektørudtalelse

Bogen er med sine 70 sider og lommeformat en meget overkommelig udgivelse, som er hurtigt læst, men samtidig spækket med interessante fakta og gode eksempler fra praksis. Det er en udgivelse, som får undervisere til at tage egen undervisningspraksis op til overvejelse og inspirerer til udvikling af denne praksis baseret på relevant viden.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen