Aarhus Universitetsforlag
Cover

Sorg

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (55) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 205 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den tid, den sorg, siger vi. Men den tid kommer altid. For sorg er et grundvilkår for os alle. Engang vil vi miste dem, vi elsker, og de vil miste os. Sorg føler vi dog ikke kun, når et menneske dør. Vi mærker også fortvivlelsen, når vi lider andre af livets mange tab, fra skilsmisser til alvorlig sygdom. Ifølge Mai-Britt Guldin, sorgforsker ved Aarhus Universitet, skal vi ikke tage sorgerne på forskud. Hvis vi til gengæld tør give sorgen en plads i livet, når den dukker op, kan dens smerte ikke bare forvandle sig til erindringens glæde, men også lære os at leve.

Indholdsfortegnelse

Livets mange tab

Reaktioner og udtryk

Inden i og mellem mennesker

I live uden rigtigt at leve

Fire faser og en diganose

Sindets bevægelse

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad

"Også nummer 55 i rækken kan Aarhus Universitetsforlag og forfatter Mai-Britt Guldin sagtens være bekendt. Den holder nemlig det høje niveau, ... hvor man igen kommer vidt omkring på de blot 60 sider."

"en glimrende overflyvning over sorgens landskab."

Kathrine Tschermerinsky, Weekendavisen

"Idéen med Tænkepauser er at give læseren en bred og forståelig introduktion til et emne på blot 60 sider, og ikke blot er dette bind en kærkommen påmindelse om, at fænomenerne i verden kan forklares på mange måder, alt efter om man spørger en digter eller en evolutionsbiolog. Det er også en organiserende tekst, der viser, hvordan forståelsen af sorg gennem tiden har skiftet. Fra Freuds hypotese om, at sorg forløber i fire faser, hvorefter man lægger den bag sig, til det Guldin kalder et postmoderne syn på sorg: At sorg er noget, der forløber individuelt, og som man skal lære at leve med."

Hamide Kara, lektørudtalelse

"fagligt meget stærk"

"Sorgens karakter og konsekvenser beskrives på en letforståelig og nærværende måde."

Per Eilif Månsson, Litteratursiden

"med denne lille bog i hånden er man bedre klædt på til at forstå begrebet og måske også til at takle sorgen, når den rammer."

"Det er en meget sober og læseværdig lille bog om et stort emne, som forfatteren kommer godt omkring med sin teoretiske tilgang kombineret med praktiske råd."

 

Berlingske
Artikel: "Man prøver at finde det positive i den situation, man står i, for at kunne leve med den" af Katrine Irminger Sonne
28.01.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen