Aarhus Universitetsforlag
Cover

Musik som værk og handling

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

266 sider
Hardback
ISBN 978 87 7124 793 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Musik er noget, vi gør. Det er, når vi synger sammen juleaften, det er Lady Gagas ekstravagante sceneoptræden, det er den sang, du nynner for dig selv. Samtidig er musik også et værk. Noget, vi kan samle i en kulturkanon og studere i et partitur eller lytte til i en indspilning.

I det videnskabelige arbejde med nyere musik bør vi være opmærksomme på musik som både værk og handling. Det mener Anette Vandsø, postdoc og Sapere Aude-forsker ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. I Musik som værk og handling afdækker hun, hvordan nyere musik presser vores konventionelle værkbegreb, og hun gentænker modellerne for musikanalyse, så vi får handlingsdimensionen med. Musik er nemlig også en gestus ind i et konkret socialt rum, en performance, hvor musikeren eksempelvis er tavs, puster til fjer, laver ansigtslyde eller ødelægger sit musikinstrument.

Pressen skrev

Merete Wendler, Gymnasieskolernes Musiklærerforening

"Musik som værk og handling giver en masse spændende inputs til en ny og meget nuanceret forståelse af musik, som i høj grad er relevant for gymnasiemusiklærerens gennemgang af ikke mindst ny musik. Måske især for dem af os, der er uddannet for mere end 10 år siden, er den analytiske vidvinkel på musik inspireret af lingvistik, sociologi, receptionsæstetik m.fl. fagområder forfriskende. Og 4'33 må være et klart valg næste gang, der skal diskuteres hvad er musik? med musikholdet, A-, B- eller C-niveau."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen