Aarhus Universitetsforlag
Cover

Magtballader

14 fortællinger om magt, modstand og menneskers tilblivelse

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

304 sider
Paperback
ISBN 978 87 7684 192 8

Redigeret af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

16 danske og internationale forfattere har sat sig for at ridse et nyt forskningsfelt op: Hvordan folder magt og styring sig ud i levet liv, og hvordan bliver mennesker til gennem sammenvævede magtformer og kraftlinjer? I bogen gives en række bud på, hvordan mennesker bliver til igennem blod, kød og knogler, skam, angst, lyst, lykke og glæde. Igennem arkitektur, straffemetoder, per¬sonalepolitikker, biografi er, migration, forskningsopdagelser, sofaarrangementer, avantgardi¬sti¬ske selvbekendelser og forestillinger om kæmpe kønsorganer og ikke mindst, hvordan menne¬sker bliver til gennem forskeres analysestrategier. Mennesker nøjes ikke med at 'perfome' de skabeloner, der sættes i styringsdokumenter, spilmanualer, plantegninger eller i normative for¬skrifter. Menneskers tilblivelse er mere kompleks og rodet. Der er brud alle vegne, og det er her, lyset og livet kommer ind og tænder magtens ballader.
Antologien henvender sig til forskere og studerende inden for studier i minoriteter, psykologi, pædagogik, sociologi, antropologi, materialitet, køn, kultur, etnicitet, organisation, diversitet.

Bogens forfattere er Ann Phoenix, Patti Lather, Bronwyn Davies, Hanne Haavind, Birgitte Possing, Lis Højgaard, Sarah Højgaard Cawood, Lene Myong Petersen, Eva Bendix Petersen, Peter Bansel, Christa Amhøj, Hanne Knudsen, Malou Juelskjær, Helle Bjerg, Jette Kofoed og Dorthe Staunæs.

»I denne bog præsenteres subjektiveringsteori i en righoldig, mangfoldig buket af bud på hvor¬dan mennesker bliver til gennem magt. Bogen er en glimrende indføring, og fremviser en strin¬gent analytisk tilgang. Den er et 'must have' for alle med interesse for socialkonstruktionistisk forskning og subjektiveringsteori.«
Cathrine Hasse, lektor, Learning Lab Denmark, DPU, Aarhus Universitet

Tilføjet til kurven

Gå til kassen